Egytálétel kertészné módra
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 1 nagy főzőhagyma
- 15 dkg kis fejű gomba
- 2 vékony szál póréhagyma
- 1 szál metélőzeller
- fél kis zellergumó
- 50 dkg kelkáposzta
- 4 paradicsom
- 2-4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olaj
- kb. 2.5 dl húsleves
- 1 szál lestyán
- frissen apróra vágva
- só
- fehér bors, frissen őrölve
- fél csomó petrezselyem, frissen nem túl apróra vágva
Elkészítés
A hagymát meghámozzuk és kockára vágjuk. A gombákat megtisztítjuk, megmossuk, felezzük. A pórét és a metélőzeller megtisztítjuk, alaposan megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. A gumós zellert meghámozzuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. A kelkáposztát csíkokra vágjuk és szűrőn, hideg vízzel lezuhanyozzuk. A paradicsomot egy tálba téve forrásban lévő vízzel leöntjük, meghámozzuk, és felezzük, közben a zöld szárcsumát kivágjuk. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk. A vajat és az olajat egy széles fazékban felforrósítjuk, és a hagymát meg a gombát kevergetve pirítjuk, míg a hagyma aranysárga nem lesz. A pórét és a zellert a kelkáposztával együtt hozzáadjuk, és 2 percig együtt dinszteljük. A húslevest hozzáöntjük, a paradicsomot beletesszük. A fokhagymagerezdeket fokhagymaprésen átnyomjuk, és elkeverjük a lestyánnal. Az ételt gyenge tűzön lefedve 30 percig főzzük. A kertészné módra készült egytálételt sóval borssal ízesítjük és petrezselyemmel meghintjük.
Megjegyzés
A receptet "Genyke" küldte be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.